Transportul de marfa in camion complet sau grupaj

Transportul marfurilor este o parte esentiala a economiei mondiale, deoarece marfurile trebuie sa ajunga dintr-un loc in altul in cel mai scurt timp posibil,cu costuri cat mai reduse si in conditii de maxima siguranta.

Transportul de marfuri prin intermediul camioanelor auto este una dintre cele mai importante și eficiente metode de transport utilizate in prezent in  Romania

Cu o rețea tot mai extinsa de drumuri și autostrazi, precum și cu o economie in plina dezvoltare, transportul rutier este o opțiune foarte populara pentru a transporta marfurile de la un punct la altul pe teritoriul tarii sau in Uniunea Europeana.

Pentru a satisface nevoiele acestui proces de transport exista doua tipuri principale si anume:

Transportul de marfa cu camionul complet si transportul de marfa in regim de grupaj.

Fiecare din aceste doua tipuri de transport marfuri au avantaje si dezavantaje care trebuie luate in considerate inainte de a decide care este cea mai potrivita optiune de transport pentru afacerea si marfa pe care vrei sa o transporti.

Transportul de marfa in camion complet este o varianta de transport la care camionul auto are o singura incarcatura, cunoscut si sub denumiere de Full Truck Load.

Toata marfa din acel camion de transport este livrata la un singur destinatar final.

Acest tip de transport este folosit in principal pentru transportul de cantitati mari de marfuri care trebuie sa ajunga intr-un singur loc.

Este o optiune mai rapida decat transportul in regim de grupaj pentru ca nu va exista nici o oprire pentru a descaraca sau incarca alte marfuri.

Un alt avantaj al transportului de marfa cu camion complet este o mai mare siguranta a marfurilor, deoarece nu vor exista alte produse in acelasi camion care ar putea deteriora sau afecta incarcatura.

De asemenea, acest tip de transport este ideal pentru marfurile voluminoase sau grele, deoarece nu exista nicio restricție privind greutatea sau dimensiunea marfurilor transportate.

In plus, acest tip de transport poate fi mai ieftin pentru transportul unei cantitați mari de marfuri, deoarece costurile sunt distribuite la intreg camion.

Un dezavantaj al trasportului cu camion complet este acela ca pot fi costuri mai mari pentru cantitati mai mici de transportat.

Incarcaturile de marfa complete sunt convenabile atat pentru sofer cat si pentru firma de transport si beneficiar pentru ca exista doar o singura oprire pentru descarcare si timpul de livrare este scurt, firma de transport putand prelua o alta comanda intre timp.

Transportul de marfa in regim de grupaj este o optiune in care mai multe incarcaturi sunt transportate in acelasi camion, in acest caz camionul va fi incarcat si descarcat de mai multe ori pe traseu.

Acest tip de transport de marfuri este ideal pentru cantitați mici sau medii de marfuri care nu vor ocupa intreg camion.

Avantajele transportului de marfa in regim de grupaj este acea ca includ costurile mai mici pentru fiecare cantite de marfuri transportata.

Daca vrei sa efectuezi un transport marfa camion complet sau grupaj contacteaza-ne pentru o oferta de pret.Conditrans.ro vine cu cea mai buna oferta de transport pentru tine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button