Sfaturi pentru o igienizare simpla si eficienta a camionului tau

Un sofer de camion petrece ore in sir in cabina de sofat iar pe langa faptul ca aceasta este meseria lui, camionul practic este a doua lui casa si din acest motiv trebuie sa ii asigure curatenia, confortul si siguranta.

Viata de sofer nu este chiar usoara si nu poti face curatenie in camion atat de mult pe cat ti-ai dori, dar igiena si sanatatea trebuie sa fie o prioritate pentru noi toti.

Si din acest motiv mai jos am pregatit cateva sfaturi pentru a curata eficient un camion

Cu o carpa sau o laveta umeda imbibata in dezinfectant curatati fiecare compartiment al cabinei atat la exterior cat si in zonele interioare greu accesibile, nu trebuie sa omiteti nici un spatiu al cabinei, inclusive podeaua si usile.

Tapitaria trebuie igenizata constant  pentru ca foarte multe bacterii si virusi ajung pe aceasta suprafata, daca camionul are scaune din piele acestea se curate la fel foarte usor cu o laveta umeda.

Curatati si spalati covorasele cu apa si sapun.

Zi de zi urcand si coborand din camion se depune destul de multa murdarie pe aceste covorase, este recomandat sa le curatati si sa le spalati de cel putin 3-4 ori pe saptamana cu sapun sau dezinfectat pe baza de clor sau alcool care elimina foarte rapid bateriile si virusi.

Lasati geamurile camionului deschise, acest lucru ajuta la mentinerea igienei pentru ca aerul circula in interiorul cabinei si improspateaza cabina de soferului.

Daca sunteti o persoana care nu poate conduce mult timp cu geamurile deschise atunci din cand in cand este indicat sa le deschideti pentru improspatare.

Verificati deasemenea de cel putin 2 daca nu chiar 3 ori pe an aerul conditionat din cabina daca ventileaza corespunzator pentru ca daca functioneaza la parametric normali atunci aerul din cabina va fi tot timpul de calitate eliminand orice virus.

Daca sunteti o persoana care conduce cu aerul conditionat pornit atunci cu siguranta trebuie sa faceti verificari cat mai des posibil.

Curatati volanul camionului cu alcool, intrand constant in contact cu el, trebuie sa fie cat mai bine igienizat si alcoolul ajuta sa elimine toate bateriile, impuratitatile, transpiratia.

A curata volanul cu alcool este o sarcina care iti va lua foarte putin timp dar te va tine in siguranta din punct de vedere al sanatatii.

Alcoolul sau un dezinfectat care il contine, il poti folosi si pentru curatarea schimbatorului de viteza, portiera, etc.

Cele prezentate mai sus , sunt simple operatiuni pentru a asigura o igiena si o ingrijire corecta a camionului in interiorul cabinei de sofat, tot ce trebuie sa faci este sa acorzi putin din timpul tau chiar daca este pretios pentru a realiza aceste lucrui

Ai grija de tine si de camionul tau!!!

Daca ti-a placut acest articol si crezi ca a fost de ajutor atunci poti reintra oricand pe blogul nostru si pentru alte informatii care iti pot fi de folos in viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button