Sfaturi atunci când angajezi un șofer

Atunci cand detineti o companie de transport angajarea unui sofer este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le aveti de facut, pentru ca ei contribuie in mod direct la succesul /esecul companiei tale.

Pentru a alege cei mai buni soferi din domeniu trebuie sa urmati cativa pasi foarte importanti pe care ii expunem mai jos in acest articol si anume:

Analizati profilul fiecarui candidat- asigurati-va ca potentialul angajat are un profil de sofer,are calitati tehnice, calificari, experienta.

Solicitati daca el detine anumite certificari,calificare, cursuri de perfectioanare, etc. – acestea reprezinta un atuu atat pentru el cat si pentru angajator.

Un sofer profesionist trebuie sa fie bun cunoscator de legislatie rutiera, conducere defensiva, acordare de prim ajutor, mecanica de baza, etc.

Verificati istoricul candidatilor pentru postul de sofer

Ca in orice alt domeniu de activitatea si in transporturi istoricul candidatilor este foarte important atunci cand vine vorba de conducerea camioanelor pentru ca fiecare detaliu poate avea un impact pozitiv sau negativ pentru toti participanti din trafic.

Afla care sunt planurile lui de viitor apropiat, pe termen mediu sau lung.

Temerea cea mai mare al oricarui angajator din acest domeniu si nu numai, este cat va dura relatie de colaborare dintre ei.

Si din acest motiv este foarte important pentru cel ce face angajarea sa identificie care sunt dorintele, asteptarile si perspectivele de viitor alea viitorul angajat.

Stabileste o comunicare clara despre care vor fi condiitile de munca, care va fi salariu,ce prime va primi si in functie de ce, concedii, etc.

Care va fi timpul e lucru, va transport marfa doar in Romania sau si in afara tarii, ce tipuri de marfuri va transporta in general, etc.

In era in care traim zi de zi abilitatile tehnice sunt foarte importante in orice domeniu de activitate, deci nici transporturile nu fac vreo exceptie pentru ca utilizarea tehnologiile este din ce in ce mai comuna si intr-o crestere continuua.

Soferul nu trebuie sa fie expert IT dar daca cunoaste un minim de noutiuni va fi mult mai simplu sa realizeze anumite operatiuni ca setari de harti, maps, etc.

Atunci cand doresti sa angajezi un sofer este important si in acelasi timp interesant sa afli care sunt conditiile sale de sanatare emotionala.

Deobicei cei mai experimenti soferi sunt si cei care se ocupa cel mai bine de aceasta problema.

Luati-va toate masurile ca viitorul dvs sofer este echilibrat emotional pentru a evita pe viitor anumite probleme.

Pentru mai multe informatii nu exista sa fii la curent cu blogul nostru, postam constant articole utile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button