Pret mare la combustibil? Sfaturi pentru a economisi

In contextul actual in care pretul combustibililor este intr-o continuua crestere, economisirea motorinei la camioanele de transport este un obiectiv care trebuie indeplinit de toate companiile de transport.

In ultimul an pretul prețul mediu al benzinei si motorinei a crescut cu peste 40% fata de 2021.

In orice companiei de transport, consumul de combustibil este una, daca nu cea mai importanta parte din bugetul companiei.

Va prezentam mai jos in acest articol, cateva sfaturi care va vor ajuta sa economisiti combustibil:

  1. Stabiliti de la inceput cel mai bun traseu de urmat

Pentru a reduce costurile, programarea unei rute este foarte importanta, cand plecati intr-o cursa de transport marfa alegeti cel mai bun si sigur traseu.Daca planificati ruta din timp nu veti da gres in a economisi timp si mai ales bani.

  • Alegerea benzinariilor pentru realimentare

O alta strategie pe care trebuie sa o alegeti corect pentru a reduce costurile cu combustibilul este sa gasiti intotdeauna cea mai buna varianta de pret pentru combustibil pentru ca preturile difera de la benzinarie la benzinarie, de la oras la oras, etc

Atunci cand stabiliti traseul de urmat (vezi punctul 1) alegeti si locatiile cele mai bune pentru a realimenta sau pentru a manca ori dormit, dupa caz.

O companie mare de transport are deobicei parteneriate avantajoase incheiate cu anumite benzinzarii sau furnizori de combustibil pentru a obtine un pret cat mai bun.

  • Conduceți cu o viteză constanta

Incercati sa pastrati aceiasi viteza pe o perioda cat mai mare.

Atunci cand conduceti camionul si se termina o coborare, el isi poate mentina viteza o bucata lunga de timp fara ca sa apasati acceleratie sau sa cresteti turatia motorului.

  • . Evitați supraîncărcarea camionului

Daca camionul este incarcat peste gabaritul acceptat, cresc costurile cu combustibilul iar pe langa acest lucru riscati si o amenda daca sunteti oprit pe traseu.Supraincarcarea unui camion solicita sistemul de suspensie provocand uzura si ulterior defectiuni majore.

     5. Spuneti NU combustibilului la negru

Nu achizitionati niciodata la negru combustibl chiar daca acesta este mai ieftin, pentru riscati din punct de vedere penal cat si sa pierdeti pe termen lung cu camionul pentru ca slaba calitate a combustibilului duce la deteriorarea in timp a autovehiculului.

     6. Schimbarea corecta a treptele de viteză

Cand se accelereaza prea mult si se depaseste limita pentru schimbarea treptelor de viteza, atunci motorul consuma mai mult, asigurati-va ca veti schimba la timp viteza.

7. Faceti revizii constant

Intretinerea corecta a unui autocamion este foarte importanta pentru a garanta performanta lui.Reviziile ajuta la prevenirea unor defectiuni, asigura ca acel autovehicul este in stare buna si poate circula si transporta marfa fara probleme.Inlocuiti filtre la termen.

Echilibrarea si calibrarea anvelopelor sporeste siguranta si reduce consumul.

8. Atentie la viteza

Unele studii realizate dealungul anilor ne arata ca, consumul creste in functie de viteza cu care se conduce, pana cand ajunge la viteza de 87 km pe ora, dupa consumul creste dublu, tot aceste studii ne arata ca intre 87 si 97 km/h motorul camionului depune de 10 ori mai mult efort.

Va recomandam sa conduceti sub aceasta viteza pentru a consuma mai putin.

9. Investiti in educare si formare

Instruirea periodică este un element important pentru orice transportator. La urma urmei, îmbunătățește conducerea camioanelor și combate vechile obiceiuri de conducere care cresc consumul de vehicule

Ți-au plăcut sfaturile noastre pentru un consum mai mic de combustibil? Doriți să aflați mai multe despre cum să economisiți combustibil și să optimizați performanța transportului?

Accesati blogul nostru, avem tot timpul informatii noi si utile!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button