De ce este importantă întreținerea preventivă a camioanelor

Pentru toti cei care lucreaza in domeniul transportului de marfa, fie ca este vorba de management cat si de cei care conduc camioanele, impreauna trebuie sa fie foarte constienti si responsabili ca daca fac intretinerile periodice ale camionelor, totul nu poate duce decat la o buna desfasurare in siguranta a transportului pe drumurile publice.

In acest articol descoperim impreuna care sunt principale avantaje ale intretineri preventive si periodice a camioanelor în ceea ce privește legislația, siguranța și economia.

Salvati mai multi bani daca faceti intretinerea periodica a camioanelor!!!

Conform unor studii internationale, cheltuielile medii pentru intretinerea periodica a vehiculelor auto sunt cu 30% si ajung pana la 50% mai mici decat costurile cu reparatiile ulterioare pe care le puteti avea.

Fiți tot timpul la curent cu principalele cerințe ale legislației rutiere pentru a nu risca sa fiti amendati pentru nerespectarea lor.

Daca camionul dvs nu respecta legislatia in vigoare creste riscul ca vehiculul dvs sa fie oprit pe traseu din cauza unei defectiuni si atunci sa fiti nevoiti sa platiti amenda, pierderile financiare nu sunt dorite de nici o companie de transport.

Conducerea pe sosele a unui camion care este in stare necorespunzatoare, poate compromite siguranta soferului, a pietonilor, a celorlalti partipanti in trafic si in unele cazuri poate fi considerata infractiune, soferul poate primi o amenda mare, pierde puncte , iar in unele cazuri detinatorul autovehicului sa primeasca si el amenda, sau se poate merge pana la sechestrarea/confiscarea bunului.

Este foarte important sa evitam daunele si sa respectam legea dar poate la fel de important este sa garantam integritatea fizica a tuturor participantilor in trafic.Si din acest motiv intretinerea periodica a camionul este foarte esentiala si necesara.

Pentru a intelege cat de importata este intretinerea corecta a unui camion, luam ca exemplu Brazilia, una din cele mai mari tari din lume si unde in fiecare an, mor mai mult de 50000 de persoane din cauza accidentelor rutiere dar 30% din aceste accidente ar fi putut fi evitate daca se faceau intretinerile periodice a masinilor.

Cum am specificat si la inceputul acestui articol,intretinerile periodice a autovehiculelor este foarte importanta si larg raspandita in randul conducatorilor auto dar cu toate acestea sunt foarte multi care nu isi dau seama de beneficiile lor reale.

Nu ratați toate sfaturile exclusive pe care vi le-am prezentat cu privire la întreținerea periodică a camioanelor și a altor multe subiecte conexe! Credeam si sperăm că v-a ajutat cu această problemă. Ne revedem curand aici pe blogul conditrans.ro cu multe alte informatii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button