Cerealele sunt cultivate in cantitati uriase

Cerealele sunt cultivate în cantități uriașe și sunt folosite ca aliment de bază in toate tarile de pe glob, graul fiind folosit in majoritatea tarilor.
Orezul și grâul sunt cele mai importante doua culturi de cereale și impreuna ele reprezintă aproape jumătate din producția de cereale la nivel planetar.

Alte cereale care se cultiva sunt: secara, ovazul, orzul, porumbul, deasemenea si soia este considerată un produs cerealier, chiar dacă face parte din categoria leguminoase.
Toate cerealele enumerate mai sus reprezinta un aliment de bază în majoritatea țărilor dezvoltate, sunt deasemenea considerate si surse importante de nutrienți.

Cerealele cresc si se dezvolta in conditii nefavorabile de sol si mediu dar totodata fata de alte culturi ofera si cel mai bun randament, este bine de stiut ca dupa cultivarea lor, conditiile de pastrare pot influenta valoarea lor nutritiva, dar datorita continutului lor scazut de umiditate, cereale se pot pastra o perioada lunga de timp fara a le fi afectata valoare lor nutritiva.
Trebuie stiut ca daca cantitatea de umiditate în timpul depozitării este mare, atunci cerealele se deteriorează in timp.

Cereale conțin carbohidrați, fibre si proteine, deasemenea ele contin și micronutrienți, cum ar fi vitamina E, unele dintre vitaminele B, magneziu și zinc.Mai contin si niacină, riboflavină, tiamină, fibre și urme de minerale atat de importante pentru oameni cat si pentru animale care le consuma.
Există o listă lungă de beneficii pentru cerealele și acestea reprezintă o parte importantă a dietei noastre zilnice.

Cerealele pot ajuta deasemenea la prevenirea cancerului, a tulburărilor de colon, a constipației și a glicemiei crescute.
Când cerealele sunt consumate la micul dejun si sunt servite cu lapte, ele ofera alimente bogate in proteine.
Graul integral este o sursă bună de fibre alimentare, carotenoide și antioxidanți, fosfor, calciu, potasiu, magneziu și niacină.
De asemenea graul integral previne diabetul si imbunatateste sensibilitatea la insulina, scade riscul de cancer la san.
Marea lor majoritate a cerealelor sunt macinate/procesate pentru a obtine din ele produse,ca faina, malai, gris de grau, de secara,etc. Din Faina de grâu se pregatesc o multime de sortimente de paine, biscuiti, produse de panificatie, prajturi, dulciuri, cereale pentru micul dejun, etc.
Multe produse din cereale se folosesc ca si ingrediente in alte numeroase de produse ca: aluatul, indulcitori, bauturi , etc.
La nivel global se recolteaza anual in jur de 2000 de milioane de tone de cereale.

In ultimii ani in tarile in curs de dezvoltare cum sunt cele din Asia, a crescut consumul de cereale pe cap de locuitor.Cerealele sunt sunt cea mai importantă sursă de hrană din întreaga lume si  contribuie cu 75% din calorii și 67% din aportul de proteine, cerealel ofera de 15-20 de ori mai multa energie decât legumele si fructele.
Cerealele sunt ușor de ambalat si transportat dintr-un loc în altul, daca ai de transportat cereale nu ezita a ne contacta.Suna oricand la numarul afisat pe site, trimite un email sau simuleaza o cotatie de pret si iti raspundem cat mai repede.

transport cereale condi trans

1 thought on “Cerealele sunt cultivate in cantitati uriase”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button